Pregó d’Òscar Dalmau amb l’arquitecte de Sant Medir

La Festa Major de la Bordeta incorpora enguany un pregó unitari de tots els carrers i places que la formen. És dijous 5 de setembre a les 19 h al balcó i la placeta de davant de l’església de Sant Medir. El primer pregoner de la història de la Bordeta serà el periodista i presentador Òscar Dalmau, famós pels seus personatges al programa de ràdio La competència i programes de TV3 com El Gran Dictat o La Nit dels Òscars, així com per les seves incofusibles ulleres.

Òscar Dalmau és nascut i criat a la Bordeta. Concretament, en una de les cases del carrer de Bartomeu Pi dissenyades per l’arquitecte Jordi Bonet entre els anys 50 i 60 del segle passat. Qui va ser deixeble de Gaudí, dirigint les obres de la Sagrada Família entre el 1985 i el 2012, trenta anys abans va rebre de l’Arquebisbat de Barcelona l’encàrrec de crear un grup d’habitatges i una església per als seus habitants i els de l’entorn. Això és actualment Sant Medir.

L’Òscar Dalmau ha conegut recentment aquest arquitecte tan prolífic com genial, que també va dissenyar la casa on ell mateix vivia amb els pares. Jordi Bonet té ara 94 anys i és el convidat especial a aquest pregó unitari, després del qual arrenquem la cercavila pel barri: Can Batlló, Jocs Florals, plaça del Fènix, plaça de Súria, carrer de Parcerisa i rambla de Badal.

Si, com a l’Òscar, t’interessa la història i els treballs de Jordi Bonet, aquesta setmana a la Sala Nova de Sant Medir pots visitar l’exposició «Construint Sant Medir (1955-1964)». Fins diumenge està oberta cada dia de 17 a 20 h. S’hi mostren plànols, dibuixos i fotografies de l’època en què es va fundar la parròquia. Tot per saber una mica més dels orígens del barri que aquests dies està de Festa Major. La Bordeta suma!

Un pensament quant a “Pregó d’Òscar Dalmau amb l’arquitecte de Sant Medir”

  1. Estic fora de bcn i m.agradaria sapiguer si aquesta exposicio es podra veure a un altre lloc mes tard.
    Visc al barridesde la seva inauguracio, vaig inaugura l.escola i m.agradat molt que es fagi aquesta exposicio.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.